Storitev Drugo mnenje

Zagotavlja skupina vodilnih medicinskih specialistov pri Teladoc Health

Če potrebujete drugo zdravniško mnenje o zahtevnem zdravstvenem stanju ali se trudite pridobiti diagnozo, boste skozi strokovno vodenje primerov povezani z zdravnikom skrbnikom, ki bo vaš primer vodil osebno. Zdravniki skrbniki se bodo pogovarjali o vaših pomislekih, pregledali vašo trenutno diagnozo in načrt zdravljenja. Po potrebi vam bo vodilni svetovni strokovnjak dal svoja priporočila.

Vaš zdravnik skrbnik bo z vami skozi celoten postopek storitve. Pomagal vam bo ustvariti pogovor, ki vam bo zagotovil, da boste prejeli najbolj učinkovita in ustrezna priporočila. Le-ti vam lahko pomagajo pri najboljših naslednjih korakih za izboljšanje vašega okrevanja ali vam pomagajo sprejeti bolj utemeljeno odločitev o predlaganem načrtu zdravljenja. Za vas so na voljo, da vas vodijo in podpirajo, dokler to potrebujete.

Storitev je namenjena oceni primerov, ki vključujejo resne ali zapletene bolezni. Med drugimi so najpogostejše vrste primerov: onkološke (rak), zdravstvene težave, ki zahtevajo operacijo, nevrološke bolezni, resne pediatrične bolezni in revmatološke bolezni.

Kdaj lahko naročite storitev Drugo mnenje?

Če imate sklenjeno zavarovanje pri GENERALI zavarovalnici d.d., ki vključuje storitev Drugo mnenje, jo lahko naročite zase ali za družinskega člana kadarkoli menite, da jo potrebujete.
Namenjena je pridobitvi zdravniškega mnenja mednarodnih strokovnjakov iz tujine za primere težjih zdravstvenih stanj, vključno z rakavimi obolenji, nevrološkimi boleznimi, težkimi otroškimi in revmatičnimi obolenji ter v primerih zahtevnih zdravstvenih stanj, ki zahtevajo operacijo.

Kako lahko pridem do Drugega zdravniškega mnenja?

Sami se odločite, kako želite, da vas kontaktiramo (telefon ali e-pošta) in izpolnite obrazec. Vaš osebni zdravnik skrbnik vas bo nato kontaktiral in vam razložil postopek, ki vključuje naslednje korake:

 • 1 Zbiranje vaših podatkov:

  Od trenutka, ko stopite v stik z nami, bo vaš zdravnik skrbnik začel postopek zbiranja potrebnih informacij o vašem primeru.

 • 2 Pregled medicinske in druge dokumentacije:

  Vašo medicinsko in drugo dokumentacijo bo pregledala ekipa kliničnih strokovnjakov.

 • 3 Izbor medicinskih strokovnjakov za izdelavo drugega mnenja:

  Ekipa izbranih kliničnih strokovnjakov bo po pregledu dokumentacije izbrala mednarodno priznane strokovnjake, ki imajo največ izkušenj na področju vašega primera.

 • 4 Analiza primera:

  Vaš primer bomo poslali izbranim mednarodnim strokovnjakom. Vaš zdravnik skrbnik bo vzdrževal stik, da bi se z vami (in po želji z vašim lečečim zdravnikom) pogovorili o podrobnostih primera.

 • 5 Priprava poročila oziroma mnenja:

  Mednarodno priznani strokovnjaki bodo pripravili svoje mnenje, priporočila, in informacije o možnostih zdravljenja, ki bo zajeto v vašem poročilu.

 • 6 Prejem in predstavitev poročila:

  Ekipa izbranih zdravnikov vam bo poslala poročilo o vašem primeru in odgovorila na vsa vaša vprašanja ali vprašanja vašega lečečega zdravnika.

Storitev Drugo zdravniško mnenje vam lahko pomaga razumeti vašo diagnozo in po potrebi lahko priporoči alternativno zdravljenje.

To ni nujna služba in spodaj so primeri stanj, ki jih ne moremo obravnavati. Če se počutite slabo, vam svetujemo, da se obrnete na lokalno službo za nujno pomoč.
Stanja, ki jih ne obravnavamo: bolečina v prsih, težko dihanje, hude bolečine v trebuhu, močne krvavitve, misli na samomor ali samopoškodovanje, zmedenost, izguba zavesti, huda okužba, huda bolečina, sum na možgansko kap, krči, zapleti v nosečnosti, visoka vročina pri bolnem dojenčku in vsa ostaja nujna stanja.